Tervehdys pitkästä aikaa. Sama räkätauti jyllää täällä nyt neljättä viikkoa, joten päivitykset ovat jääneet vähiin. Hoitolapset ovat olleet koko joulukuun aikana yhtä aikaa hoidossa vain kahtena päivänä. Muuten ovat olleet taudin takia vuorotellen poissa. Itse olen reilut kaksi viikkoa tehnyt töitä enemmän ja vähemmän puolikuntoisena, eikä pojatkaan ihan parhaimmillaan ole olleet, vaikka yllättävän vähällä ovatkin selvinneet.

Joulukuun aikana ollaan kuunneltu ja laulettu paljon joululauluja. Isompien kanssa askarreltiin korttejakin. Kerhojen joulujuhlat tuli käytyä, mutta joulukirkko jäi väliin itseltäni ja pieniltä, kun olin juuri sen päivän sairaslomalla itse. Nyt on viikonlopun aikana olo piristynyt sen verran, että saatiin tehtyä rästiin jääneitä jouluvalmistelujakin, niin että ylihuomista voi jo odotella ihan rauhallisin mielin :) Huomenna laitan vielä rahkahyytelökakun kahvipöytää varten ja sitten kinkun yöksi uuniin, niin valmista alkaa olla. Pieni pintasiivouskin toki lienee vielä paikallaan ;) Huomenna onkin vielä työpäivä, kun Nannalla ei ylimääräisiä vapaita tässä joulunaikaan ole, mutta onhan tuossa ihan mukava 5 päivän vapaa kuitenkin kaikilla tiedossa huomisen jälkeen. Välipäivinä ennen uuttavuotta pitäisi sitten molempien piiperoisten tulla hoitoon.

Lapset kovasti jo joulupukkia odottavat, vaan saa nähdä joutaako tuo tänä vuonna meillä lainkaan piipahtamaan. Vähän on huhuja kuulunut, että olisi kovin kiireinen ja saattaisi laittaa vain tontut asialle lahjat tuomaan ;) Jouluaatto menee perinteen mukaisesti ihan kotosalla. Omat vanhempani ja pikkuveljeni tulevatkin meille jo puolen päivän aikoihin syömään. Ja appivanhemmat taas vähän myöhemmin iltapäivästä kahville ja lahjojen jakoon, kuten viime vuonnakin kun nyt samalla paikkakunnalla asutaan. Joulupäivän ohjelma on vielä hieman auki mennäänkö anopille piipahtamaan, mutta Tapaniksi joka tapauksessa menemme vanhemmilleni syömään, minne myös sisareni perheineen tulee. Pyhien jälkeen on suunnitelmissa vielä viikonlopun aikana piipahtaa viimein tervehtimässä myös isovanhempiani, jos vain ollaan siinä kunnossa, että lähtemään päästään.

Oikein mukavaa joulunaikaa kaikille lukijoille jo tässä vaiheessa! (Jos en taas ehdi/jaksa enää päivitellä ;))