Isoveli on ollut vuoden verran täysin päiväkuiva ja sitä ennenkin oltiin jo monta kuukautta oltu kotona ilman vaippoja, mutta aina johonkin lähtiessä laitettiin vaippa. Yövaippa on saanut ihan suosiolla olla, kun yöt ovat muutenkin olleet sen verran risaisia, ettei meillä vanhemmilla ole riittänyt voimia tai kiinnostusta tehdä asialle mitään.

Mutta eilen illallapa poika 3v4kk ilmoitti, ettei tarvitse vaippaa kun iltapesujen jälkeen kehotin sitä hakemaan. Niinpä sitten potta kannettiin lastenhuoneeseen ja jätettiin sen verran valoa, että näkee pissalla käydä. Koko yön poika nukkui omassa sängyssään, yleensä tulee joka yö viereen, eikä mitään kuulunut. Aamulla kuitenkin selvisi, että pissa oli sittenkin tullu yöllä sänkyyn. Aamupäivällä sitten meinasikin, että haluaa taas ensi yöksi vaipan. Mutta kun iltapesun ja nukkumaan menon aika koitti oli jo mieli muuttunut ja halusikin taas nukkua ilman vaippaa. Saa nähdä kuinka tällä kertaa käy.

Olen kuitenkin sitä mieltä, että koska lapsi itse haluaa jätää yövaipan pois niin se jätetään. Äiti sitten vain pyykkää tarvittaessa enemmän ;) Toivottavasti nyt kuitenkaan ei kovin monena yönä sänkyynsä pissisi, vaan viisastuisi, jos ei nyt kerrasta niin parista ainakin, ja muistaisi nousta potalle.