Loma loppui viikko sitten, mutta jotenkin ei vain ole ehtinyt päivittelemään. Kelit ei suoranaisesti hellineet lomalla, mutta ihan mukavaa oli kuitenkin. Ensimmäisellä viikolla käytiin sukuloimassa siskoni ja mummini luona, toisella lomaviikolla koitti kauan odotettu Ruotsin risteily. Pojat olivat todella innoissaan reissusta ja leikkivät vieläkin yhtenään olevansa laivalla. Matka meni hyvin, vaikka nukkumaanmenoajat venyivät ja paukkuivat. Viimeisellä viikolla käytiinkin sitten päivä- ja puolipäiväretkillä museoissa. Ensin Rautatiemuseossa ja sitten Ilmailumuseossa. Junamuseo oli kiinnostavampi sekä poikien että omasta mielestäni. Juhannusta vietettiin kotosalla vanhempieni ja pikkuveljeni kanssa. Grillattiin tuossa pihalla ja niin pois päin.

Viime viikolla alkoi taas arkinen aherrus. Lapsia on tällä hetkellä täysi 4½ ryhmällinen, kun 8-vuotias serkkutyttöni on neljä viikkoa hoidossa ennen vanhempiensa kesäloman alkua. Hieman helpotusta viime ja tähän viikkoon on tosin tullut anopin lomasta, kun Isoveli oli viime viikolla pari päivää Mummolassa ja Pikkumies on siellä parhaillaan. Huomenna pitäisi pojan illalla kotiutua.

Viime viikko kului nopsaan. Aamut oltiin suurimmaksi osin puistossa ja iltapäivät touhuttiin sisällä, kun sade alkoi aina päikkäri aikaan. Hieman opeteltiin uuteen rytmiin taas, kun Pikkumieheltä ja Tytöltä jäi loman aikana päiväunet pois. Nyt on enää Pikkuinen, joka unet nukkuu. Muiden kanssa ollaan sillä aikaa luettu satuja, piirretty, väritetty ja tehty palapelejä. Yhtenä päivänä katsottiin elokuva, kun meno tuntui olevan kovin holtitonta niin rauhoiituivat hetkeksi katselemaan. Torstaina käytiin retkellä Korkeasaaressa, kun siskoni oli lapsineen vanhempien luona käymässä. Mukaan saatiin myös pari teiniä avuksi, kun pikkuveljemme (14v.) sekä serkkumme (16v.) lähtivät mukaan. Lapsia oli 7kpl ikäjakaumalla 6kk-8v. Reissu oli melkein onnistunut ja kerrankin kelit osuivat kohdalleen. Vaikka liki kaikkialla muualla pääkaupunkiseudulla vettä tulikin aivan kaatamalla, ei Korkeasaaressa ja Helsingin keskutassa satanut reissumme aikana lainkaan. Lapset jaksoivat hienosti koko päivän vaikka aikataulumme hieman venyikin, kun ihmisiä oli niin paljon liikkeellä, että jouduimme odottelemaan muutaman lautan ennen kuin mahduimme kyytiin kaikkine kolmine rattainemme. Pienimmät ottivat välillä unet rattaissa ja sitten taas jatkettiin ihmettelyä. Se mikä retkestä teki vain melkein onnistuneen oli, että tuplarattaani hajosivat kesken matkan. Onneksi oltiin jo kotiinpäin tulossa, eikä ollut enää pitkää matkaa selviytyä junalle. Lapsia oltiinkin jo tulossa hakemaan suoraan asemalta ja meillekin soitin Isukin hakemaan, niin saatiin rattaatkin kotiin asti. Perjantaina tuon kesätyttöni äiti sitten sanoi, että voisi kysyä joltain kaveriltaan, josko nuo kärryt vielä saisi hitsattua kasaan. Ja kuinka ollakaan saihan ne :) Eilen sain kärryt takaisin ja nyt pelittävät lähes entiseen malliin. Toiselta puolen ei enää saa jalkatukea nostettua ylös, mutta se nyt ei juuri haittaa. Toisaalta en nykyisen ryhmän kanssa tuplarattaita kyllä enää juurikaan tarvitse kuin pidemmille retkille, varsinkin kun päätökset syksyn kerhopaikoista tulivat ja molemmat pojat pääsivät tuohon viereen kerhoon. Isoveli jatkaa vanhana kerholaisena päiviä vain lisättiin kolmeen kertaan viikossa, Pikkumies puolestaan aloittaa kahdella päivällä viikossa. Olin kyllä todella helpottunut, kun Pikkumieskin sai kerhopaikan. On sen verran haastava lapsi ja aivan selvästi tarvitsee jo muutakin kuin vain äidin kanssa kotona olemista.

Tänään käytiin aamulla ostamassa muovailuvahaa sekä uusia pelejä ja palapelejä päikkäriaikaa ja sadepäiviä silmällä pitäen. Samalla leikittiin keskustan leikkipaikoilla ja käytiin juomassa pillimehut keskuspuiston vesialtaan laidalla. Hetken aikaa touhuiltiin vielä omalla pihalla, mutta kun Pikkuinen meinasi nukahtaa ennen aikojaan tultiin sisälle ruokaa lämmittämään. Päikkäreitä poika ei kuitenkaan nukkunut kuin reilun puoli tuntia. Sitten alkoi hirmuinen itku kuulua ja vaikka sainkin pienen lopulta rauhoittumaan ei uni tainnut enää tulla, vaikka hetkeksi jäikin vielä matkasänkyyn pötköttelemään. Kun itku alkoi uudelleen, oli hoitotätiä odottamassa melkoinen kakkayllätys. Poika kun oli nukkumassa pelkässä vaipassa ja paidassa niin oli sitten kaivanut vaippaa kakittuaan ensin. Siinä ei auttanut muu kuin laittaa petivaatteet pesuun ja pestä poika suurinpiirtein päästä varpaisiin.

Loppuviikko kuluu varmaan kuin huomaamatta, kun on sen verran rikkonainen ja lyhyt viikko tulossa. Huomisen tosiaan on vielä Pikkumies poissa, ja sitten keskiviikkona lähden hänen kanssaan Allergiasairaalaan kontrollikäynnille. Mummi tulee Isoveljeä hoitamaan ja hoitolapset ovat luonnollisesti poissa. Torstaina onkin sitten koko porukka ainoana päivänä tällä viikolla paikalla, kun perjantaina Tyttö ja Pikkuinen ovat poissa ja paikalla on vain omat ja Kesälapsi. Kummipoikani onkin luultavasti tulossa äitinsä ja isoveljensä kanssa silloin entisestä naapurista kyläilemään melkein koko päiväksi. Ajatuksena oli että vielä grillattaisiin iltasella porukalla, kun miehetkin ovat tulleet töistä, ennen kuin lähtisivät kotiin päin.