Sitten heti tähän äskeisen juhlinnan perään vähän arkisempiakin kuulumisia. Kovin pitkään ei lumisista keleistä saatu nauttia, vaan taas vedetään kurahousuja jalkaan. Onneksi tuossa lähipuistossa on hyvä pulkka-/pyllymäki niin pääsivät lapset edes niinä päivinä mäkeä laskemaan, kun siihen oli mahdollisuus. Torstaina tehtiin omaan pihaan lumiukko, jonka elinikä tosin jäi kovin lyhyeksi, jo samana iltana olivat isommat lapset sitä rikkomassa ja perjantain vesisade vei loputkin mennessään. Perjantaiaamuna käytiin vähän kävelemässä, mutta olisi kyllä voinut jäädä se reissu tekemättä. Sen verran oli kurja keli, ettei kellään ollut ulkona mukavaa. Iltapäivällä sitten tehtiinkin "taikamaalausta" kynttilöillä ja vesiväreillä. Sen verran oli lapsilla alkuviikon lumikelit mielessä, että lähinnä lumiukkoja papereihin ilmestyi :)

Pikkumies pääsi viikonloppuna ensimmäistä kertaa mummille yökylään ihan muuten vain, että Isoveli sai viettää itsekseen aikaa vanhempien kanssa. Juhlavalmisteluista huolimatta käytiin sitten leffassa katsomassa Röllin sydän. Isoveli oli ensimmäistä kertaa elokuvissa ja hyvin meni. Elokuva oli mukava, vaikka välillä vähän jännittikin. Ja hetkellisesti harmitti, kun kesken elokuvan ei saanut alkaa juttelemaan kovaan ääneen :D Myös Pikkumiehellä oli ollut mukavaa mummin kanssa, mutta lähti kotiinkin ihan mielellään.

Tänään meillä viivästyi uloslähtö niin aamu- kuin iltapäivälläkin. Aamulla lapsilla oli niin paljon leikittävää ja ihmeteltävää Isoveljen saamissa lahjoissa, etten viitsinyt heti leikkejä keskeyttää. Kun sitten ensimmäiset riehumisen merkit alkoivat näkyä ryhdyttiin pukemaan ja siirryttiin puiston puolelle. Märkäähän siellä oli ja kuraa tuotiin sisään varmaan monta kiloa ;) Mutta Isoveli löysi itselleen oikeastaan ensimmäistä kertaa leikkiseuraa melkein samanikäisestä pojasta. Myös Tytöllä riitti puistossa touhuamista. Mutta Pikkumies ja Pikkuinen eivät oikein viihtyneet. Päikkäreiden ja välipalan jälkeen lapsille oli luvattu videoiden katselua, kun Isoveli sai lahjaksi Fröbelin palikoiden uuden DVD:n. Laulujen loputtua meno oli melko levotonta ja päätettiin lähteä uudelleen ulos, vaikkei aikaa enää paljon ollutkaan ja keli oli edelleen kurja. Tällä kertaa pienemmätkin kuitenkin viihtyivät ulkona. Pikkuiselle otin mukaan potkuauton ja Pikkumies löysi hiekkalaatikolta lätäkön, jossa alkoi keittelemään kuravelliä. Poikia ei olisi saanut millään lähtemään sisällä syömään, kun kuran ja veden kanssa läträäminen oli niin mukavaa. Riittää taas äidille iltapuhdetta vaatteiden kanssa. Pitäisi kai kohta rapsia kuivuneet hiekat kurahousuista pois...