Nyt on sitten Pikkumiehen leikkaus onnellisesti takana. Eilinen ilta meni lääkäriasemalla istuen ja tänään onkin sitten pidetty toipilaspäivää kitarisojen poiston takia. Huomenna tulevat taas hoitolapsetkin ja ovat itseasiassa vähän normaalia pidemmän päivän. Ajattelin, että huomenna vähän katseltaisiin poikien tänään saamaa Mauri Kunnaksen Seitsemän koiraveljestä. Olin jo koko syksyn miettinyt tuon kirjan hankkimista tänään vietettyä Aleksis Kiven päivää varten, mutta jäi lopulta vähän viimetippaan ;) Sattui vielä sopivasti olemaan tarjouksessa Suomalaisessa kirjakaupassa. Ja oli siellä paljon muitakin Kunnaksen kirjoja alennuksessa.

Tänään tosiaan oltiin poikien kanssa ihan kotosalla, kun ei Pikkumies saanut leikkausen jälkeen rehkiä. Ulkona käytiin sen verran, että piipahdettiin nopeasti siellä Suomalaisessa ja poika matkusti rattaissa koko reissun. Yllättävän hyvin kävi päikkäreillekin, vaikkei ulos päästykään leikkimään. Eikä illallakaan meno ollut mitään aivan järjetöntä, niin kaipa tuo vielä vähän oli leikkauksen jäljiltä väsy, vaikkei muuten kyllä huomannut mitään eroa tavalliseen. Pikkaisen oli pojalla lämpöä päivällä, mutta se kuulemma on ihan normaalia tässä tilanteessa.

Eilinen päiväkin oli aika poikkeuksellinen, kun ei Pikkumies saanut ennen leikkausta syödä eikä jouda mitään. Niin hoitolapset olivatkin sitten lopulta vain pari tuntia keskellä päivää, että isä pääsi töissä piipahtamaan. Ensin haettiin Isoveli porukalla kerhosta heti, kun tulivat hoitoon, ja sitten tultiin sisälle pelaamaan ja muovailemaan. Melkein yhden erän lapset pelasivat Puuha Peten noppahyppely -peliä, kun vauva oli sylissä vellipulloa tyhjentämässä, sen jälken alkoi pelaaminen käydä sen verran haasteelliseksi, että siirtyivät keittiönpöydän ympärille muovailemaan.