Tänään oli ekaa kertaa Isoveljen kerhoon kuljettaminen hoitolasten kanssa. Edellisten päivien perusteella jo tiesin koko joukon pukemiseen menevän noin puoli tuntia aikaa. Matka-aikaa en osannut oikein arvioida, kun en tiennyt kuinka reippaita kävelijöitä tänään on. Niinpä lähdimme liikkeelle jo hyvissä ajoin, ja niin saavuimme perillekin. Onneksi avoimen pihassa pääsee leikkimään ja leluvaraston ovikin on aamuisin jo auki ennen kerhon alkua. Siinä sitten sai koko porukka leikkiä ennen kuin Isoveljen pääsi luovuttamaan kerhotädeille. Takaisin päästiinkin sitten joutuisasti, kun ei kävelijöitä ollut. Tyttökin matkusti kotiin päin seisomalaudalla koko matkan, mennessä vuorottelivat Isoveljen kanssa. Pikkumiehellä ja Pikkuisella onkin parhaat paikat tuplarattaissa.

Omalla pihalla vielä jatkettiin leikkejä ennen sisälle syömään lähtemistä. Pikkuinen huoli ensimmäistä kertaa pullon ennen päikkäreitä tuossa pihalla ollessa. Melko kiirettä piti, kun kaikki kolme piti riisua, antaa ruoka, vaihtaa vaipat ja taas pukea, että ehditään kerholle takaisin. Pikkuinen nukkuikin päiväunensa rattaissa hakumatkan aikana. Loppumatka kerhosta tullessa sujui oikeastaan ihan odotetulla tavalla, kun kaikki alkoivat olla väsyneitä, ja sekä Tyttö että Isoveli olisivat halunneet laudalle. Eikä vaihdot enää tahtoneet onnistua.

Pikkumiehen päiväunille laittaminen olikin tänään melkoinen operaatio, kun vauva oli hereillä. Yleensä olen laittanut vauvan ensin parvekkeelle ja sen jälkeen muut lepäilemään kunnes Pikkumies nukahtaa. Isoveli on nyt kahtena päivänä käynyt oma-aloitteisesti omalle sängylleen pitkäkseen ja tänään nukahtikin siihen, vaikkei vuoteen ole juuri päiväunia nukkunut. Tyttöä en ole saanut pitkäkseen käymään mutta istuu patjallaan kunntelemassa satua CD:ltä muiden kanssa, hiljaisuudesta täytyy vielä välillä häntä muistuttaa, kun tahtoisi ruveta juttelemaan.

Jokin toimiva systeemi pitäisi näihin kerhopäivien päikkäreihin keksiä, kun kaksi pienintä nukkuvat näinä päivinä eriaikaan. Pikkumies ei takuulla nukahda rattaisiin ja toisaalta Pikkuinen ei pysy hakumatkaa hereillä. Hmm, hankalaa...