Meidän parvekkeelle on päättänyt majoittua joku omituinen ötökkäarmeija. Alkuun niitä oli yksi tai kaksi aina kun parvekkeelle meni, mutta lopulta niitä alkoi olla koko ajan vain useampia. Ötökät ovat tällaisia:

589451.jpg

Ovat aikalailla ampiaisen kokoisia. Mielestämme eivät kuitenkaan ampiaisia ole, vaikka hyvin paljon niitä muistuttavatkin. Saimme ne jo kerran häädettyä Raidin voimalla, mutta sitä iloa ei kauaa kestänyt. Tänään taas Pikkumies tuli valittamaan: "Ui, ui, ui, ui...", kun oli parvekkeella leikkimässä. Ja kun menin katsomaan mikä nyt on hätänä sieltä taas löytyi uusi yksilö. Nyt illemmalla niitä oli taas kaksi, vaikka se ensimmäinen hävitettiinkin.

Itsellä ei ole mitään aavistusta mikä tuo on. Jos joku tietää, olisi kiva jos kertoisit sen. Tiedä sitten onko noista sen enempää haittaa, muuta kuin lapset pelkäävät, enkä nyt itsekään niin kovin iloinen "alivuokralaisista" ole. Jonkinlaiset pistimet ötököillä ainakin on, kun olen niitä lasiin pyydystänyt ja heittänyt pois, niin ovat yrittäneet lasia pistää. Ovatkohan vaarallisia, jos päsevät pistämään? Millähän niistä pääsisi lopullisesti eroon? Aiempina vuosina ei vastaavaa ongelmaa ole ollut, eikä kaveri tuossa naapurissa ainakaan viimeksi ollut heidän parvekkeella ötököitä huomannut, kun viimeksi kyselin.