Niin se joulun aika sitten päättyi. Tänään kerättiin joulukoristeet laatikoihin ja kannettiin varastoon. Sinne päätyi myös kuusi odottamaan ensi joulua. Olohuone on alusta saakka tuntunut isolta, mutta nyt kun kuusta ei enää ole tuntuu jo melkein autiolta. Täytyy varmaan lähteä Kukkatalolla tai Plantagenissa käymään, jos löytyisi jotakin viherkasvia tuohon tilalle.

Lasten kanssa viikko kului nopsaan. Mitään ihmeitä ei tehty ulkoiltiin aamut puistossa ja iltapäivällä omalla pihalla. Perjantaina mentiin tuohon talojen taakse pururadalle keräämään muutamia varpuja ja havuja odottamaan kunnon pakkasia ja jäätaulujen tekoa. Muutenkin olen viime päivinä suunnitellut paljon tulevia talven askarteluja ja tekemisiä. Pikkuisen kanssa ollaan harjoiteltu uutta rytmiä. kun ei enää hoitomatkan aikana ehdi nukkumaan. Yllättävän hyvin on homma sujunut, vaikka ennen ruokaa alkaa kyllä olla aika väsynyttä miestä. Mutta jaksaa kuitenkin syödä ruoan ennen nukkumaanmenoa. Ainoa muutos on ollut, että lapset menenvät unille puolisen tuntia aiemmin kuin vanhassa kodissa. Näin isommatkin ehtivät nukahtaa ja itse ehkä juomaan kahvikupposen ennen Pikkuisen heräämistä.

Pari iltaa olen tässä suunnitellut ja askarrellut viikon päästä vietettäviä Isoveljen neljävuotissynttäreitä varten. Poika itse valitsi juhliin teeman jo joskus syksyllä, eikä siitä ole mieli muuttunut. Joten ei auta muu kuin äidin yrittää toteuttaa teeman mukaiset kakut ja koristeet ym. En ihan vielä paljasta mikä tällä kertaa on juhlien teema, mutta hyvin poikamainen juttu kyllä. Viikon päästä sitten kuvien myötä selviää. Tähän saakka on Isoveljen synttäreitä juhlittu seuraavasti: Ilmapallot (1v.), Nalle Puh (2v.), Puuha-Pete (3v.). Ja Pikkumiehellä puolestaan on ollut Viidakkosynttärit (1v.) sekä Junasynttärit (2v.), saa nähdä mitä poika syksyllä haluaa, kun sitten osaa jo itsekin teeman valita.

Mutta nyt lähden juomaan päiväkahvit, kun Isukki otti hoitaakseen Pikkumiehen päikkäreille rauhoittamisen. Jospa sitä vaikka kaivaisi tuolta kaapista jonkun kirjankin kaveriksi, kun nyt kenties hetken ehtisi lukemaankin. Saisi tuota lukemattomien pinoa vähän pienemmäksi, toiveajattelua kenties ;)