Niin alkoi tämänkin vuoden joulukuu hyvin sateisissa merkeissä, ainakin täällä eteläisessä Suomessa. Täytyy toivoa, että saataisiin vielä meillekin kunnon talvi. Ja mielellään tietenkin ennen joulua ;)

Päivät tuntuvat sujahtavan nykyään aivan hirvittävää vauhtia eteenpäin, kun on taas kaksi aivan pikkuista touhuamassa. Omat pojat käyvät kerhoa reippaasti ja sen mukaan päivämme rytmittyvätkin suurimmaksi osin. Kerhoaamuina käydään pojat viemässä kerholle, ja sen jälkeen tullaan pienten kanssa joko suoraan tai kaupan kautta sisälle ruoanlaittoon. Kun ruoka on saatu hyvälle mallille, puetaan ulkovaatteet takaisin ja lähdetään puistoon leikkimään siihen saakka, että kerho päättyy. Kerhon jälkeen nopsasti sisälle ja suoraan ruokapöytään, minkä jälkeen pienet käyvät päikkäreille ja pojat ja Koululainen leikkivät hiljaksiin. Kahden aikaan aloitetaan välipala ja jos pieniä on vielä nukkumassa syövät sitten herättyään. Koululainen tekee läksyt välipalan jälkeen ja muut jatkavat leikkejä. Ulos suunnataan poikien ja Nannan kanssa yleensä noin puoli neljän aikoihin, kun Tomppa ja Koululainen ovat lähteneet. Tiistaisin käydään usein leikkimässä jossakin toisessa puistossa, kun on koko porukka mukana. Ja perjantaisin aamupäivät menevätkin seurakunnan kerhossa.

Tänään oltiinkin Tompan kanssa aamupäivä kaksin ja käytiin vähän kaupoilla vaihtamassa Isoveljelle kurahousuja, kun edellisistä oli molemmista lahkeista haarasaumat kuluneet puhki. Vaihtamassa siitä syystä, että Isukki toi perjantaina kaupassa käytyään pyynnöstäni kurahousut, mutta kun en hoksannut erikseen sanoa millaiset pitää olla niin tulikin sitten vyötärömalliset, jotka ovat yhtä tyhjän kanssa meidän touhuajilla. Jouduttiin käymään parissa kaupassa, kun siellä mistä mies oli housut ostanut ei haalarimallisia ollut enää 116cm:siä. Onneksi kilpailevasta ketjusta löytyi kokoja 134cm saakka ;)