Niin on taas Isoveljen kerhovuosi pyörähtänyt käyntiin. Eilen oli ensimmäinen kerhopäivä ja jonkin verran oli ryhmä muuttunut sitten kevään. Uusia lapsia oli aika monta, mutta myös vanhoja tuttuja oli ihan kivasti paikalla. Alku-ulkoilun ja aamupiirin ajan olimme kaikki yhdessä. Sen jälkeen kerholaiset lähtivät omiin leikkeihinsä ja meille vanhemmille oli oma infotuokio. Sen jälkeen vanhojen kerholaisten vanhemmat saivat lähteä omille asioilleen. Menimme yhden toisen äidin kanssa kahville ja kirjastossa käymään, kun ei mitään sen kummempia suunnitelmia ollut. Olimme molemmat varautuneet olemaan kerholla koko kolmen tunnin ajan, mutta lapsilla lähti leikit loman jälkeen mukavasti käyntiin, niin että turha sinne olisi ollutkin jäädä pyörimään.

Isoveli lähti ensimmäisenä junaleikkiin, yllätys, yllätys, ja sai seurakseen pari uutta lasta. Leikit olivat kuulemma sujuneet oikein mukavasti. Mutta pieni harmituskin oli tullut, kun eväsaikaan joku oli jo ehtinyt istumaan Isoveljen viime vuotiselle paikalle pöydässä. Tästä riitti nukkumaan käydessä juteltavaa. Kerroin, että ohjaajat varmasti pian tekevät taas uudet istumapaikat pöytii, eikä se välttämättä ole sama kuin viime vuonna. Kysyin oliko poika kertonut mielipahastaan ohjaajille, ei kuulemma ollut. Siispä yritin selittää lapselle, että kerhotädeille pitää kertoa, jos jostakin tulee pahamieli, kun he eivät muuten voi sitä tietää. Isoveljelle muutokset ovat aina olleet jotenkin hankalia, niin ettei tuokaan mikään yllätys ollut, että oli asiasta mielensä pahoittanut.

825450.jpg
Tuosta junaleikistä vielä. Tuntuu olevan varsinainen tämän hetken hitti varsinkin Isoveljellä, mutta myös Pikkumies osallistuu siihen innoissaan. Ellei sitten riehaannu ja hajota koko rataa heti, kun se on saatu valmiiksi. Melkeinpä joka päivä täytyy rata kaivaa esiin, ja toisinaan jätämmekin sen illalla keräämättä, mikäli se on päivän leikeissä säilynyt ehjänä, ja keräämme vain junat ja muut irtotavarat pois.