Viikonlopun aikana olen saanut tehtyä yllättävän paljon. Ompelukone surisi muutaman illan, kun innostuin laittamaan verhoja. Muutossa reilu kuukausi sitten laitettiin joulu kotiin ja nyt loppiaisen jälkeen, kun se on purettu pois, alkoi yllättäin tehdä mieli vaihtaa keittiön verhot. Yleensä yksiväriset jouluverhomme ovat olleet ikkunassa pitkälle kevääseen. Koska Kelan maksuissa tuli muuton myötä viivästymisiä, en raaskinut lähteä uusia verhoja ostamaan vaan tutkailin löytyisikö kaapista jotkin sopivat. Lopulta päädyttiin Isukin kanssa yhteistuumin siniseen jacquard-kuosiseen kappaan. Tässä vaiheessa olikin sitten ompelukone tarpeen. Verho kahtia ja näin saatiin piiiiitkästä yläkapasta verho sekä ylös että alas.
1225409.jpg

Keittiön pöydälle kasasin joulukukkien tilalle tuikkuasetelman tuikkulyhdystä, koristekivistä, kukkamaljakosta ja aluslautasesta.
1225428.jpg

Samalla kun ompelukone kerran oli esillä sain aikaiseksi pidentää makuuhuoneeseen yhden verhon lisää. Verhot on hankittu edelliseen asuntoon, mutta silloin totesin kahden verhon riittävän, vaikka olinkin hankkinut niitä varuiksi enemmän. Nyt uudessa ikkunassa kaipasivat vielä kolmatta verhoa kaverikseen peittämään paljaan nurkan. Mutta koska aiemmin en useampaa verhoa ollut tarvinnut ei niitä ollut valmiiksi pidennettyinä, enkä ollut tähän mennessä saanut aikaiseksi sitä tehdä. Nyt on sekin hoidettu ja makuuhuoneen ikkunaseinä valmiina. Toinen puoli huoneesta on vielä väliaikaisena varastona, mutta eiköhän se siitä setviydy ajan kanssa sekin ;)
1225429.jpg

Olen myös kahlannut läpi lukemattoman määrän lasten runoja ja loruja täydentääkseni ja vaihtaakseni lorupussin kortistoa. Kuusi uutta korttia valmistui tänään ja lisää tehdään taas jossain välissä. Tämän kertaiset kortit ovat yllättäen talviaiheisia, ja syksyiset sienet ym saivat siirron laatikkoon odottamaan uutta tulemistaan. Kuvassa kortit vielä ilman laminointia.
1225430.jpg

Myös ajatustyötä pihan suhteen on tullut tehtyä. Ja koska minulle on tyypillistä, että kun saan jotakin päähäni on siihen ryhdyttävä saman tien, niinpä eilen räntäsadetta ja viimaa uhmaten mittasin pihaplänttimme, jotta pääsen jonkinlaista sunnitelmaa tekemään. Kovin pitkälle siinä hommassa en tosin päässyt, kun ei tällaisella ikänsä kerrostalossa asuneella kaupunkilaisella ole päässyt kokemusta puutarhanhoidosta kertymään ;) Mutta nyt on pihasta pohjakuva olemassa ja ilmansunnatkin selvillä. Aikalailla suoraan itään tuo piha on, joten varjossa viihtyviä kasveja kai sinne lähinnä pitäisi hankkia. Nyt olisi hyvä tietää aiotaanko tässä asunnossa nyt asua pidemmän vai vähemmän aikaa, niin tietää minkä verran tuohon pihaan viitsii panostaa. Jotain sille joka tapauksessa on kevään tullen tehtävä, koska tuollaisenaan se ei lasten kanssa toimi eikä hoitamattomana ole millään muotoa viihtyisä.